Ново признање за 2018. годину

Eл. пошта Штампа ПДФ

Годишње саветовање судија Републике Србије, у организацији Врховног касационог суда, одржавано је од 8. до 10. октобра 2018. године у Врњачкој Бањи. Теме Саветовања биле су: Правосуђе данас, Закони и њихова примена и Актуелна спорна питања у судској пракси.

Врховни касациони суд, тим поводом, доделио је награде судовима за постигнуте резултате и напредак у текућој у односу на претходну годину, 8. октобра 2018. године на Годишњем саветовању судија Републике Србије у Врњачкој Бањи.

Признање за допринос унапређењу ефикасности и квалитету судског система додељенo је и Вишем суду у Ужицу.

 

Dodela

 

Признање председници Вишег суда у Ужицу Радмили Рајић уручио је председник Врховног касационог суда, Драгомир Милојевић, који је рекао да служба у правосуђу није увек лака, како у погледу услова рада, тако и у погледу броја предмета и нагласио значај позитивних напора државе у сарадњи са партнерским међународним организацијама да се неке од слабости поправе: “Иницијатива да најефикаснији, најорганизованији, иновативни и креативни буду издвојени кроз добијање награде, треба да буде охрабрење и подстицај наставку додатног залагања судова и порука да се труд исплати”, закључио је председник Милојевић.

Вишедонаторски поверенички фонд (МДТФ), којим управља Светска банка, је омогућио средства за набавку конкретних добара за сваки награђени суд, израду плакета и признања и свечаност доделе награда и признања судовима.

Наиме, Виши суд у Ужицу је две године заредом добитник наведеног признања за допринос унапређењу ефикасности и квалитету судског система. У ранијим годинама, а нарочито у претходне две године, ефикасност суда је побољшана, јер са готово истим бројем судија у односу на раније године, у 2017. години и првој половини 2018. години преполовљен је број нерешених предмета. Виши суд у Ужицу је у 2017. години решио 5.956 предмета док је само у првих девет месеци 2018. године решен 5.851 предмет, што показује евидентан напредак у ефикасности рада Вишег суда у Ужицу.